Online DGA mérés esettanulmányok

Kelman Transfix DGA elemző észleli a szélfarm kulcsfontosságú transzformátorának problémáját  

Az üzemeltető 

Az Alternatív Energia Hatóság (AREA), három kisváros Berwick, Antigonish és Mahone Bay tulajdonában áll és mindegyik rendelkezik saját villamosenergia-szolgáltatással. Az AREA a 23,5MW-os Ellerhouse szélerőmű tulajdonosa és üzemeltetője.

 

szél

A próbléma

A több lépcsőben épített szélerőmű kapacitása  (23,5MW) meghaladta az erőmű transzformátorának névleges teljesítményét (20MVA), az üzemeltető részleges „teljesítmény csökkentési algoritmus” üzemmód alkalmazásával kívánja megoldani a helyzetet.

A transzformátorra egy GE Kelman Transfix online DGA elemzőt telepítettek, mely folyamatosan figyelemmel kíséri a transzformátor állapotát, és csökkenti a transzformátor meghibásodásának kockázatát.

Sikertörténet

A CO2/CO gázarány megfelelő értelmezése, mint a transzformátor állapotának korai mutatója, és a Kelman Transfix multi-gáz DGA elemzőjének online adatai felfedték a helytelen „teljesítmény csökkentő algoritmus” problémát, és lehetővé tették az üzemeltető számára a megfelelő korrekciót,  és ezáltal a transzformátor meghibásodásának, valamint   az ebből adódó pénzügyi vesztességek elkerülését.

CO2/CO trend

 

Cikk letöltése Vissza az oldal tetejére

 
 

 

 

F és B típusu áramvédő-kapcsolók

 Az eddigi AC,  A-Ai és S-Si típusok mellett Sés B típusú készülékekkel bövült az áravédő-kapcsolók (RCCB) családja.
  
FP F 2P 201185S 1GEPOkFP B 4 200562S 2GEPO

Az új készülékek olyan leágazásokban tudnak megfelelő védelmet nyújtani, melyekben összetett felharmonikus tartalom és/vagy egyenáram összetevők is jelen vannak. 

Alkalmazási példák: inverterek, fázisjavítók, frekvenciaváltók,  elektromos autó töltök, szerszámgépek, stb. Az F és B típusok  megfelelnek az EN/IEC IEC 61008-1; IEC 62423 ed.2          szabványoknak.

 

   F típus:

  • képes érzékelni az összetett felharmonikus tartalomból (egészen 1000Hz-ig) adódó szivárgó áramokat, amelyek az egyfázisú frekvenciaváltók kimenetén fordulhatnak elő.
  • megakadályozza a nem kívánthálózati lekapcsolásokat, például a szűrőkondenzátorok bekapcsolásakor akár 10 milliszekundumig fennálló lüktető szivárgó áramok érzékelésével.

 

  B típus:

  • képes az egyenletesebb DC maradványáramok érzékelésére.
  • javasolt felhasználás: elektromos autó töltőknél, szivattyúmotorok, liftek, textilipari gépek villamos hajtásainál, szerszámgépek invertereinél, mivel érzékeli az alacsony feszültségingadozású folyamatos hibaáramot.

  

 

 

 

RECORD PLUS öntöttházas megszakítók PremEon S védelemmel

 

 Megújult elektronikus védelmi-kioldó egységgel kaphatók az FE és FG típusú RecordPlus megszakítók

 Az uj védelem a korábbi SMR1-et váltja fel és magában foglalja a komplett mérő-ádatfeldolgozó rendszert az integrált beállitó egységgel. A PremEon TM S  csereszabatos az SMR1-el, szükség esetén már korábban vásárolt megszakítókban is beszerelhető az uj védelem. Alapkivitelben a megszakító és a PremEon TM S

elektronikus védelmi-kioldó egység egy komplett készüléket képez, mely egy kódon rendelhető, így a készülék kiválasztása és a rendelési folyamt is egysrerűbbé válik. 

 

RECORD PLUS • 250-630A névleges áramú (FE, FG) megszakítókhoz
• globális szabvány megfelelőség: IEC, CCC és UL
• megújult elektronikus mérő-adatfeldolgozó rendszer
• beépített beállító egység
• nagyobb túlterhelés védelem (L) tartomány (0,3–1xIn)
• állítható rövid idejű (ST) és rögzített pillanatnyi (I) rövidzárlat védelem
• földzárlatvédelem (opció)
• 3-állású nulla kapcsoló (KI–50%–100%)
• beépített teszt lehetőség, kommunikációs port (USB)

PremEonTM S elektronikus védelmi-kioldó egység:

record plus 2

LED-es üzemállapot kijelzés

-> Rendben
-> Kioldáshoz közeli (riasztás 1)
-> Kioldáshoz közeli (riasztás 2)
-> Kioldott

  

 

Katalógus letöltése Vissza az oldal tetejére

Újdonságok