Classic és Galax - Analóg és digitális időkapcsolók, alkonykapcsolók

Az időkapcsolókat elektromos berendezések előre programozott kapcsolására használjuk. Megkülönböztetünk analóg (Classic sorozat) és digitális (Galax sorozat) típusokat. A Galax sorozaton belül találjuk az alkonykapcsolókat is (Galax LSS).

Analóg időkapcsolók

Az analóg időkapcsolók (Classic) mechanikus kapcsolókkal ellátott elektromos berendezések, digitális változatához képest korlátozott lehetőségekkel. 1 vagy 2 programozható tárcsával vannak felszerelve, mindkét változat elérhető kvarc vagy hálózatra szinkronizált kivitelben, valamint üzemelési tartalékkal és nélküle. Manuálisan bármikor be-, és kikapcsolhatók. Alkalmazása széleskörű: előre programozható világítások kapcsolására, fűtőberendezések, motorok kapcsolására használják.

Digitális időkapcsolók

A digitális időkapcsolók (Galax) felhasználási területe analóg társával teljesen megegyezik. Különbség a két típus között, hogy a digitális időkapcsolók rendkívül könnyen programozhatók, szinte korlátlan beállítási lehetőségekkel rendelkeznek. Egyes készülékeknél a legrövidebb kapcsolási időtartam egy másodperc is lehet. Kvarc óramű szinkronizálja az eszközöket, vannak nyári/téli időszámítás között automatikusan váltó típusok is. Működésük manuális be-/kikapcsolással bármikor felülírható.

Alkonykapcsolók

Az alkonykapcsolók (Galax LSS) a környezeti fény intenzitásának hatására lépnek működésbe. Ha az intenzitás egy bizonyos beállított szint alá csökken, az alkonykapcsoló bekapcsol. A környezeti fények intenzitásának növekedésére, ha meghaladja a küszöbértéket, a kapcsoló kikapcsol. A fényerő, fényerőtartomány és a reakcióidő is manuálisan állítható. Elérhetők 1 vagy 2 csatornás kivitelben, beépített vagy különálló fotocellával, DIN sínre vagy falra szerelhető kialakításban.

Alkalmazás: kirakatok, irodák, parkolók világításának szabályozása; redőnyök, napellenzők vezérlése vagy világítási körök kapcsolása.

Classic sw

CLASSIC

Galax

GALAX

72x72

72x72

Galax LSS

GALAX LSS

Katalógus letöltése Vissza az oldal tetejére