Motorvédő-kapcsolók/ motorindítók

A motorvédő megszakítók feladata a hálózat váltó- és egyenáramú motorjainak termikus és mágneses védelme. A GE kínálatában ezt a feladatot az SFK és a SURION sorozat készülékei látják el.

SFK sorozat
Nyomógombos működtetésű készülékek. Beállítási tartomány 0,1 – 25A, üzemi feszültség max. 690VAC/ 220VDC
Megszakítási képesség (400VAC): max. 65kA – min. 2kA, a készülék névleges áramával fordított arányban csökkenő.
Szerelés: DIN-sínre és szerelőlapra.
Azonnali mágneses (rövidzárlati) kikapcsolás, ha az áram értéke eléri a maximális üzemi áramerősség 12-szeresét.
Kiegészítők: segédérintkezők (oldalsó és készüléken belüli), munkaáramú és feszültségcsökkenési kioldók, áramhatároló, IP55 tokozás

SURION sorozat
Billenő- vagy forgókaros működtetésű készülékek. Beállítási tartomány 0,1-63A, üzemi feszültség max. 690VAC/. Kaphatók termikus és mágneses, valamint csak mágneses védelemmel ellátott, továbbá normál és nagy megszakítási képességű változatban. Megszakítási képesség (400VAC): max. 100kA – min. 19kA, a készülék névleges áramával fordított arányban csökkenő.
Szerelés: DIN-sínre és szerelőlapra
Azonnali mágneses (rövidzárlati) kikapcsolás, ha az áram értéke eléri a maximális üzemi áramerősség 13-szorosát. Kiegészítők: segédérintkezők (homlokoldali és oldalsó), riasztó érintkező blokkok, munkaáramú és feszültségcsökkenési kioldók, hosszabbító tengely forgókaros működtető karhoz, IP41 és IP55 tokozás.
A SURION sorozat készülékei komplett motorindító kombinációkra alkalmasak az M/CL sorozatok mágneskapcsolóival együtt., melyekkel csatoló modulok segítségével könnyen összekapcsolhatók.

Motorindítók
A GE kínálatában négy féle motorindító kialakításához kínálunk készülékeket. Ezek a biztosíték nélküli, a közvetlen hálózati, az irányváltó és a csillag-delta indítók

    • Biztosíték nélküli indítók
    •  A SURION motorvédő kapcsolókból és az M/CL sorozatok mágneskapcsolóiból - megfelelő csatlakozó egységek segítségével - épített motorindítók komplett termikus és mágneses védelmet nyújtanak a motorleágazásban. Lehetőség van Record Plus megszakítókkal, valamint az RT sorozat hőkioldóival épített motorindító kombinációk kialakítására is, melyekkel minimum 50kA-es rövidzárlati megszakítási képességet lehet elérni. A motorindító kombinációk a műanyag alaplemezzel együtt szerelőlapra vagy DIN sínre szerelhetők.
   • Közvetlen hálózati indítók
   • Kialakíthatók mindhárom mágneskapcsoló család (M, CL, CK) tagjaiból. M és CL sorozatok esetén a készülékek megfelelő méretű szigetelt polikarbonát házba történő beszerelésével IP40 vagy IP65 védettség érhető el. A csatlakozók védettek a véletlen érintés ellen. Az M és CL sorozatokhoz indító érintkezőblokk is rendelkezésre áll, így a motorindító funkciói elérhetők a ház fedőlapján, akár távvezérlés segítségével is. A CK sorozat esetén a vezérlőtekercs és a segédérintkezők csatlakozói érintésvédettek, a teljes motorindító védelme IP00.
  • Irányváltó indítók
  • Kialakíthatók mindhárom mágneskapcsoló család (M, CL, CK) tagjaiból. A csatlakozók védettek a véletlen érintés ellen. Az M sorozathoz segédérintkező blokkok és feszültségkorlátozó is csatlakoztatható, a CL sorozathoz indító érintkezőblokk áll rendelkezésre, így mindkét sorozatnál a motorindító működtetése távvezérlés segítségével is megoldható. A teljes motorindító védelme M sorozat esetén IP20, CL és CK sorozatoknál IP00.
 • Csillag-delta indítók
 • A CL és CK mágneskapcsoló család tagjai használhatók csillag-delta indítók kialakítására is. A CL sorozatnál a csatlakozók védettek a véletlen érintés ellen, a teljes motorindító védelme IP00. A CL sorozat motorindítója elektronikus relével beállított késleltetéssel rendelkezik. A CK sorozat esetén a vezérlőtekercs és a segédérintkezők csatlakozói érintésvédettek, a teljes motorindító védelme IP00.
SFK Motorvedo megszakito

SFK sorozat

Surion GPS1B Term Mag Ved

Surion GPS1B

Surion GPS2B Term.Mág.Véd

Surion GPS2B

Surion GPS1M Magneses Ved

Surion GPS1M

Surion GPS2M Magneses Ved

Surion GPS2M

Surion tartozekok

Surion Tartozékok

Surion tokozas

Surion Tokozás

Surion biztosíto nelkuli indito

Surion Motorindítók

Katalógus letöltése Vissza az oldal tetejére