Hőkioldók (termikus túláramvédelem)

A termikus túláramvédelem feladata, hogy hosszú ideig fennálló túlterhelés (a beállított áramértéknél nagyobb áramérték folyik az áramkörben) esetén, megakadályozza a készülékek/ fogyasztók meghibásodását. A mágneskapcsolókhoz csatlakoztatható MTO, RT és RE típusú hőkioldók, a leágazásban fellépő túlterhelés esetén időben lekapcsolják a mágneskapcsolót megvédve a mögötte lévő fogyasztót a meghibásodástól.

MTO sorozat
Az MTO sorozat hőkioldói az M sorozatú mágneskapcsolókkal használhatók, közvetlenül a mágneskapcsolóra szerelve, vagy külön készülékként a leágazásban. Kaphatók csavaros, illetve gyűrűs csatlakozókkal, IP20 védettségben.
Áram beállítási tartomány: 0,11 – 14A, a megfelelő mágneskapcsolóval.
Fő-/vezérlőáramköri feszültség: max. 690V/690V.
Védelem: kiegyenlített túlterhelés ellen, kiegészítve hárompólusú differenciál (fázis-kiegyenlítetlen) védelemmel, automatikus környezeti hőmérséklet kompenzációval -25˚C - 40˚C között. Választható kézi vagy automatikus visszaállítás. Kézi kioldó karral szerelt (kioldás teszt)
Kiegészítők: segédérintkező, bemeneti csatlakozó, szerelési tartozékok.

RT sorozat
Az RT sorozat hőkioldói a CL és CK sorozatú mágneskapcsolókkal használhatók, közvetlenül a mágneskapcsolóra szerelve, illetve egyes esetekben külön DIN sínre is. Kaphatók csavaros, illetve gyűrűs csatlakozókkal, IP20 védettségben.
Áram beállítási tartomány: 0,16 - 850A, a megfelelő mágneskapcsolóval.
Fő-/vezérlőáramköri feszültség: max. 1000V/690V.
Védelem: kiegyenlített túlterhelés ellen, kiegészítve hárompólusú differenciál (fázis-kiegyenlítetlen) védelemmel, hosszú indítási idő elleni védelemmel, automatikus környezeti hőmérséklet kompenzációval -25˚C - 40˚C között. Homlokoldali kioldógombbal rendelkezik (kioldás teszt).
Független kettős megszakítású segédérintkezők (1NO+1NC) alapkivitelben.
Választható üzemmódok: kézi nyugtázás, kézi nyugtázás és Stop, automatikus nyugtázás Stop nélkül, automatikus nyugtázás és Stop.
Kiegészítők: távnyugtázó tekercs, működtető nyomógomb flexibilis kábellel, szerelési tartozékok.

RE sorozat
Az RE sorozatban elektronikus hőkioldókat találunk, melyek a CL és CK sorozatú mágneskapcsolókkal használhatók. Csereszabatos a CL, CK mágneskapcsolók hagyományos hőkioldóival.
Áram beállítási tartomány: 0,1 - 150A
A hagyományos hőkioldókkal szemben számos előnyei vannak, mint a kisebb helyigény, nagyobb pontosság, jobb motorvédelem és áramérték határolás, külön tápfeszültséget nem igényel, több kioldási osztály (5-10-20-30) kezelése egy készülékkel, stb.

MTO 280x200

MTO sorozat

RT 280x200

RT sorozat

RE 280x200

RE sorozat

Katalógus letöltése Vissza az oldal tetejére